Întâlnire bilaterală România-Bulgaria

Vineri 23 septembrie  2022 a avut loc la Turnu Măgurele o întâlnire la nivel înalt între reprezentanții  municipalității  condusa de primarul Dănuț Cuclea și  o delegație din Bulgaria condusă de  Ambasadorul Bulgariei în România, Excelenta sa Radko Vlaykov. Din delegația Bulgariei a făcut parte  primarul municipalității Nikopol, Ivelin Savov  precum și consilieri ai ambasadei Bulgariei la București  și reprezentanți ai primăriei Nikopol.

Tema discuțiilor a constituit-o colaborarea româno – bulgară în vederea atragerii  fondurilor  europene nerambursabile  de către   cele două comunități, Turnu Măgurele și Nikopol in programele de cooperare transfrontalieră.

 Totodată, i-au fost aduse la cunostință, domnului Ambasador dificultățile pe care le întâmpină cele două comunități în implementarea  împreuna a proiectelor cu fonduri europene. Excelența sa, ne-a asigurat  de sprijin total  în depășirea acestora .

  Un subiect adus in discuție de domnul Ambasador a fost cel al necesității construirii de poduri de-a lungul Dunarii între cele doua state. Un astfel de pod construit  și între cele două orase Turnu Măgurele și Nikopol va intensifica dezvoltarea socio-economică  a acestora.

Domnul ambasador ne-a asigurat ca aceste discuții au fost purtate recent  la întalnirile bilaterale între președinții celor două state  dar și între Prim miniștri.

Ambele părți au fost de acord că aceasta   trebuie sa fie o prioritate  pentru ambele state  și că  finanțarea acestora poate fi asigurată  atât cu fonduri nerambursabile  cât și cu fonduri naționale.